Digitale erfenis

Digitale erfenis
Onlangs was in de media het trieste geval van twee ouders die hun zoon hadden verloren nadat hij zijn eigen leven beëindigde. De ouders hadden veel vragen. Waarom had hun zoon zijn leven zo beëindigd? Ze wilden graag toegang tot zijn digitale accounts om te zien met wie hij de laatste tijd contact had. Helaas kregen zij geen toegang tot die informatie.

Duizenden nabestaanden ervaren hetzelfde als wat deze ouders is over-komen. Als iemand overlijdt, blijven de nabestaanden achter met tastbare zaken, zoals kleding en boeken maar er is geen toegang meer tot digitale zaken zoals e-mails, foto’s en filmpjes. Nabestaanden willen deze gegevens graag hebben.

Voor veel nabestaanden is het lastig om toegang te krijgen tot deze digitale informatie, omdat bijna iedereen een wachtwoord heeft. Het is daarom belangrijk om ergens vast te leggen wat uw wachtwoorden zijn en wat er gebeurt met uw social media accounts als u overlijdt. In uw testament kunt u iemand aanwijzen die na uw overlijden deze zaken gaat regelen. Ook kunt u uw accounts en de bijbehorende inloggegevens vast laten leggen en kunt u vastleggen wie inzicht heeft in deze gegevens na uw overlijden.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of specifiek weten wat dit betekent voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons kantoor op.